Нарешті: Киянам оголосили точну дату відкриття багатостраждального велотреку

Столична влада планує відкрити Київський велотрек після ремонту 20 травня

Нарешті: Киянам оголосили точну дату від…

Про це заявив заступник голови КМДА Олександр Спасибко, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу мерії.

За його словами, роботи виконано на 90%.

Зазначається, що наразі на фінішній стадії знаходиться відновлення полотна велотреку з влаштуванням сучасного спортивного покриття, завершена реконструкція адміністративно-спортивної будівлі з облаштуванням приміщень для потреб спортсменів (роздягальні, душові, медпункт, тренажерний зал, сайклінг-студія, майстерня для ремонту і бокси для зберігання велосипедів тощо).

"Крім того, відновлені трибуни на 280 глядачів, побудовано кафе і підземний паркінг на 40 місць з можливістю паркування мікроавтобусів. Упорядкована територія навколо велотреку, створено громадський простір, спільний з парком ім. О. Гончара", - йдеться в повідомленні.

До відкриття в парку проведуть ландшафтні роботи і висадять рослини.

Нагадаємо, у Києві обіцяли відкрити оновлений велотрек ще наприкінці травня 2016 року. Пізніше столична влада мала намір завершити реконструкцію міського велотреку до кінця літа 2016 року. Пізніше активісти заявили, що столичний велотрек ремонтують не дуже якісно – його полотно у незадовільному стані. "Велосипедну спільноту турбує низька якість робіт на полотні велотреку, зокрема значні нерівності на віражах", - йшлося в повідомленні.

Потім у КМДА заявили, що мають намір завершити реконструкцію й відкрити велотрек до середини вересня 2016 року.

Відомо, що проектом реставрації велотреку передбачено відновлення полотна з нанесенням спортивного покриття виробництва компанії MAPEI (Італія), реконструкція спортивно-адміністративної будівлі й відновлення трибун, розрахованих на 280 глядачів.

Також проектом заплановано облаштування музею велосипедного спорту, будівництво підземного паркінгу на 40 паркомісць і кав'ярні. Вартість робіт з реконструкції становить 81,57 мільйона гривень.

Довідка. Велотрек, збудований ще у 1913 році, перебував у віданні організації профспілок СРСР, а з 1993 року перейшов у володіння Київської ради профспілок та підприємства "Учбово-спортивна база велотрек "Авангард".

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme