На скандальний Театр на Подолі чекає одразу дві експертизи

Будівлі Театру на Подолі в Києві доведеться пройти дві експертизи

Таке рішення прийняла робоча група, повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу міської влади.

"Ми зупинилися на двох експертизах – це містобудівний аналіз, тобто що можливо було б побудувати на вказаній земельній ділянці, та експертиза проектних рішень, тобто фактично це комплексна експертиза, про яку ми говорили раніше", - сказав керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

Він не зміг оцінити вартість таких експертиз, але додав, що 2 організації – Національна спілка архітекторів України та "Інститут Генерального плану міста Києва" – погодилися провести їх безкоштовно.

Також на засіданні робочої групи обговорили пропозиції стосовно джерел фінансування та доцільність або необхідність зупинки будівельних робіт на об'єкті.

"Ситуація з будівлею театру – результат поганої комунікації і неналежного громадського обговорення", – підсумував Бондаренко.

Додамо, робоча група щодо Театру на Подолі хоче отримати інформацію про можливі порушення законодавства при реконструкції театру, зробити фахову експертизу та отримати всю історію будівництва: від 90-х до сьогодні.

Нагадаємо, 10 квітня навколо скандального Театру на Подолі зник паркан.

раніше петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

Додамо, столична влада обіцяє провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам'яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року.

Нове приміщення скандального Театру на Подолі, після відкриття фасаду,
торгаші вже пристосували для своєї роботи.

Також активісти припускають, що будинки навколо Театру на Подолі знесуть. Начебто під час зведення театру був "зчесаний" кут покрівлі сусідньої будівлі разом з карнизом.

Киянам презентували фасад Театур на Подолі, але більшість активістів, блогерів та рядових киян порявняли це архітектурне творіння з величезним МАФом або енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Столичні архітектори готують свій варіант Театру на Подолі.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme