На Одещині СБУ запобігла фейковій ході болгар, яку готували росіяни

Служба безпеки України викрила групу організованих та профінансованих Кремлем людей, що готували фейковий мітинг проти "утисків" болгарської нацменшини на Одещині

Про це на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олекскандр Ткачук, повідомляє Depo.ua.

"Вчора СБУ попередила чергову провокацію Росії, яка мала відбутися на Одещині. 13 квітня за гроші Кремля в Одесі планувалося проведення фейкового "протесту" начебто болгарської нацменишини. Це було організовано та профінансовано з Росії, якаспеціально створює таку картинку "утисків" нацменшин, що не відповідає дійсності", - сказав Ткачук.

За його даними, учасники "ходи" мали пройти від пам'ятника Хрито Ботеву до болгарського консульства в Одесі. Кожен її учасник мав отримати по 10 доларів "за роботу".

Керівник апарату СБУ зазначив, що ця провокація готувалась, щоб скомпрометувати націоналістів в Україні та розпалити міжнаціональну ворожнечу.

Організатори цієї провокації були затримані. У них вилучили плакати радикального змісту, які були виготовлені як болгарською мовою, так і українською мовами.

Також українські силовики перехопили переписку організаторів цієї провокації, в якій було озвучена її приблизна вартість - 80 тис. грн. "Йдеться про те, що російська сторона готова виділити 80 тисяч гривень на проведення цього заходу, що підтверджується матеріалами нашого розслідування", - зазначив Ткачук.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme