На Буковині "фіскальники" узаконили роботу 1576 нелегальних працівників

У відомстві закликають роботодавців Буковини уникати таких антисуспільних явищ, як використання тіньового ринку праці

На Буковині "фіскальники" узаконили робо…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Чернівецької ОДА, головному фіскальному відомстві Чернівецької області наголошують, завдяки заходам,які постійно проводять фахівці управління податків і зборів з фізичних осіб, щоспрямовані на легалізацію ринку праці в І кварталі нинішнього року легалізовано трудові права саме такої кількості "сірих" наймитів.

Зустрічі та співбесіди із керівниками підприємств і приватними підприємцями – роботодавцями щодо дотримання вимог Кодексу законів про працю України та Податкового кодексу України сприяють офіційному працевлаштуванню працівників та припиненню виплати заробітної плати у "конверті".

У фіскальній службі області акцентують, звичайно діяльність відомства не обходиться без контрольно-перевірочних заходів, які здійснюються лише у тих сферах, де існують ризики використання "конвертних" розрахунків чи неофіційної роботи. Наприклад, лише за результатами останніх перевірок на 25 підприємствах та у 8 фізичних осіб-підприємців виявлені порушення вимог податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів. В результаті, перевіреним роботодавцям донараховано понад 1,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 513,1 тис. грн. єдиного соціального внеску.

Крім того, притягнуто до адміністративної відповідальності щодо порушень по своєчасності перерахування ПДФО – 11 та ЄСВ - 9 роботодавців краю.

У відомстві закликають роботодавців Буковини уникати таких антисуспільних явищ, як використання тіньового ринку праці.

Нагадаємо, раніше на Одещині правоохоронці затримали більше 40 в'єтнамців-нелегалів.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme