UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Місцевий блогер розповів, чим живе окупована Горлівка

В окупованій Горлівці на Донеччині товари на ринках і в магазинах, в основному російського та білоруського виробництва, проте місцевих пенсій не вистачає для ситого життя

Про це розповів місцевий співає і блогер Єгор Воронов, передає Depo.Донбас з посиланням на "Нову газету".

"У 2015-му місто виглядало страхітливо: стояли будинки без вікон, з дірками всередині, з зруйнованими під'їздами. Але за рік-півтора практично все відновили. Я не кажу про віддалені селищах, де до сих пір йдуть бойові дії. Там ніхто не буде нічого відновлювати, бо завтра знову прилетить. А в центрі майже всі замазане, поштукатурені, вікна переставлені, дірки закладені. Горлівка досить велике місто: якщо йдуть військові дії з одного боку, з іншого їх може бути і не чути. Від мого будинку 3-4 кілометри до лінії фронту. Це досить спокійне місце. Зараз взагалі спокійно, якщо порівнювати із зимою 2015 року або літом 2014", - каже Воронов.

Він розповів, що довгий час гуманітарну допомогу в Горлівці видавав гуманітарний штаб "Допоможемо" Ріната Ахметова. Зараз "МНС ДНР" видає російську гумпомощь, також місцеві отримують допомогу від Червоного Хреста і благодійних організацій.

За словами Воронова, незважаючи на транспортну блокаду, вантажі продовжують їздити на підконтрольну уряду територію. Окрім російських продуктів з'являються товари білоруського виробництва.

"Йде така торгова експансія, що часом губишся: текстиль, запчастини, лампочки ... Якість дуже висока, і часом білоруські товари складають конкуренцію російським. Але на все це потрібні гроші, а вони є, м'яко кажучи, не у всіх. Населення міста зараз 190-200 тисяч. Великі підприємства практично не працюють, багато пенсіонерів. Пенсія, яку платять, недостатня, щоб людина сито жила", - розповів він.

За його словами, на місцевому ринку є точки, які спеціалізуються на українській продукції. "Природно, вони коштують дорожче", - зазначає Воронов.

Як повідомлялось раніше, в Горлівці бойовики "ДНР" продовжують поповнювати свої кишені "перевірками": окупанти під виглядом перевірки, "віджали" в АЗС 4,5 млн грн.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme