"Л-ДНР" заблокували процес звільнення українських полонених

Представники "Л-ДНР" (ОРДЛО) заблокували процес веріфікації, який був узгоджений в Мінську і дозволив би звільнити українських заручників на Донбасі

Про це на своїй сторінці у Facebook написала представник України на переговорах у Мінську нардеп Ірина Геращенко, передає Depo.Донбас.

Вона повідомила, що у вівторок, 18 квітня, представники ОБСЄ, СБУ і офісу Омбудсмена вже були в Маріуполі, аби, згідно досягнутих в Мінську на гуманітарній підгрупі і на ТКГ домовленостей, розпочати опитування сотень осіб , які знаходяться в пенітенціарних установах, яких можливо, згідно українського законодавства, звільнити від подальшого відбування покарання лише заради звільнення наших заручників в ОРДЛО.

"Однак процедура верифікаціі так і не розпочалася, в останню хвилину ОРДО під надуманими приводами відмовилися від цього і забажали знову повернутися до обговорення вже сто раз обговореного і сто раз пережованого, на черговій зустрічі в Мінську", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що тактика ОРДЛО, і їх російських кураторів очевидна - заблокувати процес звільнення заручників, повністю виключити з гуманітарного діалогу міжнародні гуманітарні організації.

"Спочатку ОРДЛО категорично відмовилися від участі в процесі звільнення МКЧХ, потім , після двомісячних переговорів і вже досягнутих домовленостей, заблокували ООН, тепер іх не влаштовує ОБСЄ, хоч місія цієі організації напряму залучена до мінського процесу, а іі представники є координаторами ТКГ і всіх груп", - зазначила Геращенко.

Вона порівняла зрив верифікаціі зі зривом відкриття КПВВ в Золотому, коли Украіна відкрила пункт в березні 2016, але ж він і досі не працює, бо заблокований ОРЛО.

"Це повтор невиконаних обіцянок минулого року по звільненню заручників до Великодня (ОРДЛО пообіцяли на ТКГ і потім забули про це) чи підлітків на Новий рік (вони всі і досі в тюрмі, колонії, СІЗО - і наші військові, і діти), - нагадала Геращенко.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme