InformNapalm довів, що Кремль поставляє на Донбас свої безпілотники (ФОТО)

Волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm опублікували аналіз даних, зібраних з робочого комп'ютера начальника розвідки 2-го АК окупаційного корпусу Збройних сил РФ

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на InformNapalm.

"Це п'ята частина аналізу, яка інформує про використання російських переносних станцій наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1" (1Л120) підрозділами окупаційних військ на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Волонтери опублікували знімок довіреності про передачу п'яти російських військових БПЛА командиру роти радіоелектроннної розвідки 1 АК "ДНР".

"Судячи з назви файлу, знімок довіреності зроблений 11 грудня 2014 року, дата видачі і термін дії: 10 грудня 2014 року - 20 грудня 2014. У документі зазначено, що так званий "1-й АК ДНР", в особі командира роти РЕР П'ятниці Віталія Едуардовича готовий прийняти від 12-го командування резерву збройних сил Російської Федерації один комплект комплексу БЛА "Орлан-10", два комплекти комплексу БЛА "Елерон", два комплекти комплексу БЛА "Тахіон", - йдеться у повідомленні.

В InformNapalm зазначають, що вказані комплекси "Орлан-10" і "Тахіон" перебувають на озброєнні ЗС РФ.

"Комплекс "Елерон" використовується службами МНС РФ, а варіант "Елерон-3СВ" з 2013 року поставляється на озброєння російської армії", - зазначають у розслідуванні.

Також відомо, що один з "Тахіон", з бортовим номером 141202, імовірно переданий за дорученням, був загублений підрозділами "1 АК ДНР" навесні 2015 року.

Також повідомляється, що ця інформація частково підтверджує справжність довіреності, а в сукупності з попередніми публікаціями з аналізу зламаного комп'ютера "начальника розвідки 2 АК" дає право стверджувати, що російське військово-політичне керівництво через 12-е командування резерву ЗС РФ здійснює поставки сучасних засобів для ведення повітряної, наземної і радіоелектронної розвідки на окуповані території України.

Нагадаємо, що СБУ публікувала фото збитого над Авдіївкою нового російського безпілотника "Орлан-10".

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme