Геращенко пояснила, навіщо ватажкам ОРДЛО українські заручники

На сьогоднішній день утримування в полоні бойовиками "Л-ДНР" українських бранців потрібно терористам і їх кураторам для шантажу і торгу з Україною

Геращенко пояснила, навіщо ватажкам ОРДЛ…

Таку думку висловила представник України в Тристоронньої Контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко, передає Depo.Донбас з посиланням на "Новое время"

"Ватажки бойовиків, діючи за вказівкою своїх кураторів, цілеспрямовано блокують обмінні процеси і звільнення полонених, виключають з гуманітарного діалогу всі міжнародні організації. "Позиція ОРДЛО виписана в Кремлі - вивести на двосторонній прямий діалог, як ніби РФ в цьому конфлікті не існує, як ніби це" громадянський конфлікт ", а не зовнішня агресія. Але мінський формат - це не московський, чи не донецький і не луганський формат. це тристоронній діалог між Україною, ОБСЄ і РФ ", - нагадує Ірина Геращенко.

Вона додає, що це рішення не приймалося України в односторонньому порядку, а було затверджено на найвищому рівні учасниками "нормандської четвірки", і саме цієї позиції Україна слід неухильно. Оцінку діям терористів повинні дати в рамках "нормандського формату".

"Україна, Франція та Німеччина мають чітку позицію щодо притягнення до гуманітарних процесів і допомоги Донбасу, до пошуку зниклих, звільнення заручників міжнародних організацій. І в зв'язку з цим відмова бойовиків тієї ж ОБСЄ - це нонсенс, тому що ця організація безпосередньо задіяна в мінському процесі" , - підсумовує представник України в ТГК.

Раніше журналіст Роман Цимбалюк шокував точними цифрами за кількістю що містяться в російських в'язницях українських заручників. При цьому, за його словами, доля 500 осіб залишається невідомою, і РФ взагалі не коментує будь-яку інформацію з даної теми.

Нагадаємо, 12 квітня Геращенко повідомила, що на окупованому Донбасі збільшилася кількість заручників, утримуваних терористами. У списку заручників вже 126 осіб: кількість незаконно утримуваних зросла за рахунок цивільних.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme