Гаазький суд опублікував рішення щодо позову України проти Росії

Міжнародний суд ООН опублікував повний текст рішення за позовом України проти Росії

Про це повідомляє Depo.ua.

Зокрема, було відмовлено у тимчасових заходах щодо Росії з Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Суд вирішив, що умови, які необхідні для визначення додаткових заходів щодо прав, які порушуються в Україні на основі Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, не відповідають вимогам.

Водночас суд задовольнив прохання України про тимчасові заходи щодо позову проти Росії за Конвенцією про ліквідацію расової дискримінації.

Суд висловився за збереження кримськими татарами права на створення власних інститутів і вимогу до Росії відновити діяльність Меджлісу. Росія також повинна забезпечити можливість використання української мови в освітній системі Криму.

Нагадаємо, в січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі провів громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня. Спочатку суд розглядав клопотання України про заборону Росії чинити злочини на Донбасі та в Криму.

Україна звинуватила Росію в тероризмі та актах расової дискримінації.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

19 квітня суд ухвалив перші рішення з цієї справи: зокрема, визначив, що Україна не надала доказів, які показують, що Росієя порушила Конвенцію з боротьби з фінансуванням тероризму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme