Фото Трампа розмістили на рекламі конференції з питань сексуального насильства

Професор Стенфордського університету Мішель Даубера відстояла своє право розмістити на рекламних листівках, що просувають конференцію з питань сексуального насильства, фотографію Дональда Трампа

Фото Трампа розмістили на рекламі конфер…

Раніше керівництво вузу намагалося заборонити друк цих флаєрів, однак після багатомісячної боротьби здалося, передає Depo.ua з посиланням на Associated Press .

На плакаті, який створила Даубера, вона розмістила кадр з відеоролика в якому нинішній глава Білого дому хвалився, що його стан дозволяє йому "лапати будь-яку жінку".

Керівництво університету спочатку виявилося незадоволене тим, що "партизанські погляди" висловлюються від імені навчального закладу. Однак після того, як історія просочилася в ЗМІ, воно визнало, що використання цих матеріалів не є порушенням політики університету.

"Протягом кількох місяців я домагалася дозволу використовувати це зображення, - розповіла Мішель Даубера. - Вважаю, Стенфорд - установа, яка зробила багато помилок в області сексуального насильства, і те, що сталося - ще один приклад того, що попереду у нього ще багато роботи".

На думку співробітниці університету, спроба заборонити використання фотографії Трампа - яскравий приклад атаки на свободу слова, продиктоване бажанням ввести цензуру.

"Важкі теми і складні розмови про спірні питання - це те, що ми повинні мати в університетах. Це точка академічної свободи, відповідна принципам першої поправки", - впевнена Даубера.

Відзначається, що всі рекламні матеріали вже надруковані, і першого - другого травня їх роздадуть учасникам конференції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme