ЦВК просить комітети ВР роз'яснити можливість проведення місцевих виборів в ОРДЛО

Центральна виборча комісія звернулася до двох комітетів парламенту з проханням роз'яснити можливість призначення виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей

Про це повідомила прес-служба ЦВК за підсумками засідання, передає Depo.Донбас.

"Комісія звернулася до комітетам Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування та з питань правової політики та правосуддя з метою надання ними роз'яснень положень закону України "Про місцеві вибори" з урахуванням п. 5 Постанови Верховної Ради України від 17 липня 2015 року № 645-VIII "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році" щодо можливості призначення Центральною виборчою комісією та відповідними територіальними виборчими комісіями в межах своїх повноважень місцевих виборів на окремих територіях Донецької і Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

А також здійснення заміщення депутатів місцевих рад на цих територіях в разі дострокового припинення їх повноважень до призначення Верховною Радою України та проведення на зазначених територіях відповідних місцевих виборів.

"У разі можливості призначення таких виборів - щодо невідкладного законодавчого врегулювання проблемних питань, які можуть виникнути під час організації підготовки та проведення відповідних місцевих виборів і здійснення заміщення депутатів місцевих рад", - повідомляє прес-служба.

Новини за темою: Мінгареллі: Вибори на Донбасі можливі за умови вільної участі українських партій та ЗМІ

У комісії додали, що таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що в ЦВК надходять численні звернення щодо можливості призначення і проведення відповідними територіальними виборчими комісіями виборів депутатів місцевих рад та відповідних сільських, селищних, міських голів, а також заміщення депутатів місцевих рад в ОРДЛО, де 25 жовтня 2015 року чергові місцеві вибори не призначалися і не проводилися.

Нагадаємо, що раніше спікер українського парламенту Андрій Парубій закликав навіть не "заїкатися" про вибори на окупованому Донбасі. "Вибори в ОРДЛО не варто навіть обговорювати, поки там перебувають російські війська", - говорив він.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme