Чи можна копати город на провідну неділю

Усе посіяне і посаджене у цей тиждень погано сходитиме й родитиме

Чи можна копати город на провідну неділю…

Як повідомляє Depo.Львів, з посиланням на Gazeta.ua, вважається, що у провідну неділю (тиждень після Великодня) не можна копати город. Усе посіяне і посаджене на Великодній тиждень погано сходитиме й родитиме.

Та насправді, це забобони. Церква не забороняє працювати у святкові, зокрема пасхальні дні. Категоричний вислів "не можна працювати" – це так кажуть у народі.

Як поячнюють священики, "коли кажуть, що не можна працювати у свята, то це не зовсім вірно. Треба бути на богослужіннях святкових днів. А поміж службами робити добрі справи. Наприклад - скопати город немічній бабці у ці дні не тільки не гріх, а навіть бажане, бо цією справою святимо великий день! Це треба робити упродовж усїх восьми днів Пасхи".

Вже після середи Світлого тижня можна прийти на кладовище для того, щоб упорядкувати могилки. І не треба боятися осуду та різних забобонів. Навіть у Провідну неділюдехто приходить раніше, щоб прибрати на могилці, поки не почалися молебні. Хтось приїжджає здалеку і навіть з-за кордону, а хтось впродовж Поминального тижня відвідує могили родичів та поминальні служби у різних місцевостях.

Які Великодні традиції львів'ян шокували українців.

Чому у понеділок після Великодня Львів краще оминати десятою дорогою.

Чого не можна робити в тиждень після Великодня.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme