Американські авіаносці підпливають до Кореї

Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем "Карл Вінсон", прямує до берегів Корейського півострова

Про це повідомило в середу Тихоокеанське командування Сполучених Штатів, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"Авіаносна ударна група "Карл Вінсон" прямує на північ до західної частини Тихого океану в якості запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні командування.

У своєму Facebook командувач групою контр-адмірал Джеймс Кілбі написав, що "термін далекого походу кораблів продовжений на 30 днів, щоб забезпечити стійку присутність в водах поблизу Корейського півострова".

"Наше завдання полягає в тому, щоб запевнити союзників і партнерів у незмінності наших зобов'язань перед Азіатсько-Тихоокеанському регіоном, - зазначив Кілбі. - Ми продовжимо залишатися стрижнем реального морського стримування, який надає можливості нашого командування і гнучкі варіанти стримування".

Представник Пентагону повідомив новинному сайту Військово-морського інституту США, що авіаносна ударна група "Карла Вінсона" може підійти до Корейського півострова на початку наступного тижня.

За розрахунками газети Stars & Stripes, при максимальній швидкості ходу в 34,5 милі на годину кораблям потрібно близько чотирьох днів, щоб підійти до півострова.

За наявними даними, в даний час авіаносна група йде від берегів Індонезії по Південно-Китайському морю в північному напрямку.

Нагадаємо, 9 квітня ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Carl Vinson" отримало наказ висуватися в західну частину Тихого океану.

Ескадра перебувала на шляху до Австралії в районі Сінгапуру, коли раптово був отриманий наказ змінити курс. Кораблі попрямували у бік Корейського півострова. До складу ударного угруповання входять також крейсер і два есмінці, озброєних керованими ракетами.

Як відомо, у ніч на 5 квітня КНДР знову запустила балістичну ракету середньої дальності.

Після цього президент США Дональд Трамп пообіцяв Японії військову підтримку через загрози з боку КНДР. Рада нацбезпеки при Білому домі надало Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема, розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

Крім того, США запровадили санкції проти 11 громадян КНДР та одну північнокорейську компанію. 5 квітня Євросоюз розширив санкції щодо КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme