UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаття: Прогноз погоди на 18 квітня - заморозки

До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на довгий час

Закарпаття: Прогноз погоди на 18 квітня…

Закарпатський обласний центр з гідрометеорології інформує, що 18 квітня 2017 року

по Закарпатській області: Хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень місцями дощ, окремі грози. Вночі та вранці на більшій частині території області на поверхні грунту та в повітрі заморозки 0-5°. Вітер південно-східний 7-12, під час грози місцями шквалисте посилення 15-20 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, місцями 0-5° тепла, вдень 9-14°, в горах місцями 1-6° тепла.

по м. Ужгород: Хмарно з проясненнями, вночі без опадів, вдень невеликий дощ. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-4°, вдень 10-12° тепла.

Попередження про стихійні та небезпечні метеорологічні явища, різкі зміни погоди: Вночі та вранці 18 квітня по території Закарпаття на поверхні грунту очікуються заморозки 0-5° морозу, в передгірних та гірських районах області також заморозки в повітрі 0-3° морозу. Вночі та вранці з 19-го по 22-ге квітня по території Закарпатської області на поверхні грунту збережуться заморозки 2-7°. Також 19-20-го в гірських районах, а 21-22-го квітня по всій території області збережуться заморозки в повітрі 0-5°.

Народний прогноз погоди: 18 квітня вшановується пам'ять святого мученика Феодула, читця. У народі святого називали Федул Вітренник: "Прийшов Федул - тепляк подув". Якщо у цей день була негода, то говорили: "Федул губи надув". До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на довгий час. У цей день приходить перше справжнє тепло і прокидаються цвіркуни.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme