UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські депутати проситимуть уряд справно фінансувати утримання автодоріг краю

Через значне недофінансування з Держбюджету стан автодоріг Закарпаття погіршується з кожним роком

Про це Depo.Закарпаття повідомила прес-служба облради.

На розгляд депутатів облради вноситься проект звернення до уряду щодо необхідності збільшення обсягів фінансування на ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування області.

З кожним роком стан мережі автомобільних доріг погіршується, що негативно впливає на безпеку дорожнього руху та призводить до зростання аварійності на автомобільних дорогах області. Основною причиною руйнування автомобільних доріг є недостатнє фінансування з державного бюджету, що унеможливлює проведення ремонтів дорожнього покриття.

Для дотримання нормативних міжремонтних термінів необхідно щорічно на мережі доріг загального користування виконувати щонайменше 150 км капітальних та до 500 км середніх ремонтів, тобто тих видів ремонтів, які забезпечують повну заміну дорожнього покриття. На виконання цих робіт щорічно необхідно близько 2 млрд. грн. Фактичний же стан справ десятиліттями кардинально відрізняється від необхідного.

Відповідно до плану фінансування на 2017 рік за бюджетною програмою Службі автомобільних доріг у Закарпатті передбачено асигнувань з державного бюджету в обсязі 198 384,6 тис. грн, із них: 2 500,0 тис. грн - будівництво (проектно-вишукувальні роботи майбутніх років); 346,5 тис. грн – капітальний ремонт (проектно-вишукувальні роботи майбутніх років); 113 000,0 тис. грн - поточний середній ремонт на 11,5 км; 82 538,1 тис. грн – поточний дрібний та експлуатаційне утримання.

На жаль, на сьогодні фактичне щорічне фінансування дорожніх робіт становить не більше 10% від нормативної потреби.

Внаслідок цього на більшості протяжності доріг пропущено від 2 до 5 міжремонтних термінів, покриття доріг вкрай зношене, а інтенсивність вантажопотоку з кожним роком лише збільшується.

Враховуючи вищезазначене, для зняття соціальної напруги серед населення, забезпечення поліпшення технічного стану доріг області, вважається за необхідне збільшити обсяги фінансування з державного бюджету на поточний ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування, виділити кошти для проведення поточних середніх та капітальних ремонтів доріг і забезпечити своєчасно фактичні фінансові надходження з врахуванням сезонності виконання дорожніх робіт.

Нагадаємо, закарпатські депутати зберуться на сесію 27 квітня.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme