Волонтери викрили російського військовика у складі батальйону "Восток" (ФОТО)

Громадська організація "СтопТерор" виявила у лавах бойовиків "ДНР" російського військовослужбовця на прізвисько "Варяг"

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на розслідування спільноти СтопТерор.

Повідомляється, що протягом 2014 - 2017 років незаконні збройні формування "Л-ДНР" активно поповнювалися особовим складом Збройних сил Російської Федерації.

"Військовослужбовці РФ за розпорядженням свого командування вливалися в загони і різні угруповання бойовиків, які силовим методом захопили владу на території Луганської та Донецької області", - йдеться у розслідуванні.

Присутність російського військового контингенту на території України доводять множинні фото і відео матеріали опубліковані як самими контрактниками ЗС РФ, так і іншими членами незаконних збройних формувань.

Одним з таких найманців є Ішанов Артем із позивним "Варяг",1990 року народження (за іншими даними1989 року). Встановлено, що місце його проживання російський Дзержинськ, однак він також може жити й у Нижньому Новгороді. Місце служби в/ч 37551, збройне формування - батальйон "Восток".

"Незважаючи на той факт, що Ішанов вказав в соціальній мережі, що є жителем міста Донецька і нібито не має ніякого відношення до армії РФ, ми довели зворотне. Були виявлені фотографії, які підтверджують, що Ішанов є військовослужбовцем РФ", - йдеться у повідомленні.

Вдалося встановити, що Ішанов проходить службу у в/ч 37551 (Ленінградський військовий округ, село Сертолове-2, 56-й Гвардійський Окружний Навчальний Центр).

"56-й навчальний центр займається плановим бойовим навчанням з підготовки молодших спеціалістів для Сухопутних військ Збройних сил Російської Федерації за 21 спеціальністю, в тому числі, командирів мотострілкових, розвідувальних, гранатометним, автомобільних відділень; командирів бойових машин; механіків-водіїв бойових машин і танків; снайперів; електриків-операторів навчальних полів, начальників радіостанцій", - йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що випускники окружного навчального центру успішно виконують бойові завдання в частинах сухопутних військ у всіх округах нашої Батьківщини, вміло, застосовуючи отримані в процесі навчання знання і навички у військовій справі в повсякденній діяльності войск.

Зрештою виявилося, що Ішанов є одним з учасників незаконного збройного формування батальйону "Восток", який діє на Донбасі.

"Вся інформація про даний інцидент зібрана з відкритих джерел, надається світовій спільноті в якості доказів Російської агресії", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, що у черговому OSINT-розслідуванні InformNapalm представлені докази участі контрактників 205-ї окремої мотострілкової бригади ЗС РФ (в/ч 74814) з місцем постійної дислокації у Буденновську, Ставропольського краю в бойових діях проти України.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme