У справі "орендодавця" Артеменка прокуратура допитає дипломата

Прокуратура викликала на допит дипломата, главу Міжнародного центру перспективних досліджень Василя Філіпчука у справі депутата Верховної Ради Андрія Артеменка про план передачі Криму "в оренду" Росії 

Про це він повідомив під час брифінгу, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українські новини".

Філіпчук заявив, що дії правоохоронців щодо Міжнародного центру перспективних досліджень, зокрема проведений обшук, є неприпустимими, а також повідомив, що прокуратура викликає його на допит 19 квітня.

"Такі атаки свідчать, боюся, про повернення до того, що не було жодного разу в історії України, а ми згадуємо тільки радянські часи, тобто переслідування за іншу точку зору, оскільки в офіційному виклику, який я маю на завтрашній допит в прокуратуру, так і написано: "за відпрацювання ідей мирного врегулювання конфлікту на Донбасі", – сказав він.

За словами Філіпчука, він протягом 3 років "займався питаннями мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і відновлення територіальної цілісності України".

Нагадаємо, що, за лютневими даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка одразу виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту. Тоді допит Артеменка як свідка у справі про держзраду був зупинений до понеділка, 27 лютого.

27 лютого Аременко дав прес-конференцію, на якій закликав ще й запровадити на Донбасі міжнародну адміністрацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme