UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У БПП допускають підвищення пенсійного віку

В Україні про підвищення пенсійного віку можна буде говорити через 5-10 років

Про це в ефірі "112 Україна" заявила представник президента у ВР, нардеп Ірина Луценко, передає Depo.ua.

Луценко прокоментувала заяву голови місії МВФ в Україні Рон ван Родена щодо пенсійної реформи і подальшу реакцію на неї з боку віце-прем'єра Павла Розенка.

"Я не думаю, що це (заява Розенка, - ред.) тягне за собою кадрові зміни. Це говорить тільки про прагматичний підхід МВФ. Це говорить про те, що ті зауваження, які робилося, ще раз було озвучено. Це підтверджується словами представника місії МВФ в Україні, що не йдеться про підвищення пенсійного віку", - зазначила нардеп.

За її словами, що сьогодні про підвищення віку для виходу на пенсію не йдеться.

"Це може відбутися через 5, 7, 10 років. Ми не говоримо про сьогоднішній час. Ми не говоримо, що економіка у нас на досить низькому рівні, хоча показує позитивне зростання. Це говорить про те, що низькі пенсії, і треба привести в порядок саме солідарну систему. А тільки після того коли економічні показники та інфляція будуть на досить низькому рівні, говорити про накопичувальну систему. Нічого нового глава місії не сказав. Я думаю, що Павлу Розенку не терпиться розпочати діалог щодо пенсійної реформи вже зараз. Тому що він був міністром соціальної політики і також приклався до цієї реформи. Тому я думаю, що це лише емоції, а не провісник будь-яких кадрових змін або ротацій. Я думаю, що нам треба політично зупинитися і слухати фахівців та експертів", - заявила вона.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme