Стрийський парк набуде юридичного статусу

Рішенням передбачено створити окрему юридичну особу "Стрийський парк", що буде підпорядкована департаменту містобудування Львівської міської ради

Як повідомляє Depo.Львів на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради ухвалили рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 03.09.2010 № 1192. Рішенням передбачено створити окрему юридичну особу "Стрийський парк", що буде підпорядкована департаменту містобудування Львівської міської ради.

Як повідомив директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник, 2010 року було прийнято рішення про створення окремої юридичної особи "Стрийський парк". За його словами, в силу різних причин рішення не було реалізовано, тому зараз відновлюється робота і положення про окрему юридичну особу "Стрийський парк". Рішення підтримали усі члени виконавчого комітету.

"Стрийський парк" є особливий. Він є одним з найкращих в Україні та потребує більшої уваги та фінансування. Я б дуже хотів, щоб система управління парку була взірцевою. Система сьогодні передбачає одне комунальне підприємство, що обслуговує декілька парків міста Львова. Приклад парку Богдана Хмельницького, який є окремо в структурі управління культури, показує, що, коли окремому парку приділяється увага, то він набагато динамічніше розвивається.

Тому є ідея – бути послідовними та вийти на формування окремої юридичної особи "Стрийський парк". Щоб ми оголосили відкритий публічний конкурс на керівника Стрийського парку та дали парку нове життя і підкріпили це фінансами. Сьогодні ми переводимо ініціативу в юридичне русло. Наступний крок – оголошення конкурсу на керівника Стрийського парку. Якщо є охочі фахівці – будемо радо їх вітати", - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Стрийський парк – парк з багатолітньою історією. Будемо робити все, щоб зберегти його, щоб парк був окрасою Львова. Передбачено виведення його з підпорядкування ЛКП "Зелений Львів" і створення окремої юридичної особи. Керівництво парку буде наповнене професіоналами, що працюватимуть для розвитку парку. Будуть ландшафтні дизайнери, озеленювачі і керівник парку. Установа фінансуватиметься з міського бюджету", - зазначив Сергій Коровайник.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme