Перші в Європі: Кожен десятий чоловік на Росії сидів у в'язниці

На Росії найбільша кількість ув'язнених Європі

Перші в Європі: Кожен десятий чоловік на…

Як передає Depo.Кубань із посиланням на "Живу Кубань", про це свідчать дані Центру стратегічних розробок Олексія Кудріна.

За відомостями дослідження, Росія посідає перше місце в Європі і восьме місце в світі за цим показником. На Росії в місцях позбавлення волі перебуває близько 600 тисяч осіб, ще приблизно 200 тисяч їх охороняють.

Кожен десятий росіянин чоловічої статі відсидів у в'язниці, до того ж 55% російських засуджених перебувають сьогодні в так званій області кримінологічного неповернення, тобто, швидше за все, до нормального життя вони не повернуться, а ще 23% - в зоні ризику. Одна з причин - великі тюремні терміни, що перевищують п'ять років.

"Із кримінальною політикою у нас все досить погано. Це і хаотичне кримінальне законодавство, і такі, що суперечать один одному, установки, коли з одної трибуни закликають посилювати, а з іншого - послаблювати. У нас високий відсоток рецидиву, неадекватне правозастосування. З усім цим треба щось робити", - каже завідувач кафедри кримінального права та криміналістики Геннадій Єсаков.

Кримінально-виконавча система в минулому році обійшлася державі в 264,6 млрд руб. у вигляді асигнувань на Федеральну службу виконання покарань. У розрахунку на одного засудженого виходить близько 346,8 тис. руб.

Як повідомляв Depo.Кубань, на Кубані зупинили автомобіль, "нашпигований" кокаїном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme