На Росії суд випустив екс-"міністра ЛНР", який вкрав 320 млн рублів

На Росії екс-"міністра оборони ЛНР" Олега Бугрова визнали винним у розкраданні значної суми грошей, але засудили умовно і випустили прямо у залі суду

Про це пише Depo.Донбас з посиланням на російський "Коммерсант".

Повідомляється, що Дзержинський районний суд Санкт-Петербурга 17 квітня оголосив вирок стосовно Бугрова, якого визнали винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст.159 КК РФ і призначили йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі умовно.

Зазначається, що колишній "міністр оборони ЛНР" став фігурантом кримінальної справи про велике шахрайство.

"За даними слідства, близько року тому він брав участь в афері з постачання некондиційних труб компанії, що займалася будівництвом нафтового терміналу в порту Усть-Луга", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що проект з будівництва нафтоналивного терміналу в Усть-Лузі реалізовувала компанія ВАТ "Роснефтьбункер", 100% акцій якого належало кіпрській компанії Capefar Ltd, підконтрольній міжнародному трейдеру Gunvor International B.V.

За даними російських ЗМІ з'ясувалося, що під виглядом нових труб Бугров з подільниками надавав для виробництва вживані труби.

"Правда, треба сказати, що зловмисники реставрували продукцію - очищали її від іржі, вирівнювали, видаляли корозію. Після чого наносили підробне маркування ВАТ "Челябінський трубопрокатний завод" (ЧТПЗ) і доставляли в селище Металлострой", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в результаті цієї афери було викрадено понад 320 мільйонів рублів, а збитки порту оцінені слідством у 3 мільярди рублів.

Нагадаємо, що Бугрова заарештували в Санкт-Петербурзі 30 березня 2015 року у справі про постачання контрафактних труб компанії зі структур російського олігарха Геннадія Тимченка.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme