На Полтавщині підприємці орендували ліс за 200 грн

Одне із підприємств Полтавщини за користування земельними ділянками площею 238,7 га сплатило протягом 2016 року менше 200 грн орендної плати

На Полтавщині підприємці орендували ліс…

Працівники Миргородської місцевої прокуратури встановили факт використання земельних ділянок лісогосподарського призначення за мізерну плату, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прес-службу прокуратури Полтавщини.

"Одне із підприємств Великобагачанського району за користування земельними ділянками площею 238,7 га сплатило протягом 2016 року менше 200 грн орендної плати. Водночас, відповідно до вимог Податкового кодексу України, мінімальний розмір орендної плати за землю не може бути менше трьох відсотків від нормативної грошової оцінки, незалежно від категорії та цільового призначення земель. Тобто виявлені порушення свідчили про ненадходження значних коштів до бюджету", - розповів перший заступник керівника Миргородської місцевої прокуратури Іван Сагайдачний.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила збитки у великих розмірах).

"За клопотанням прокурора слідчий суддя призначив перевірку, яку провели фахівці Головного управлінням ДФС в області. За її результатами було встановлено, що за користування землями лісового фонду упродовж останніх трьох років бюджет недоотримав понад 800 тис. грн", - зазначив прокурор.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Окрім цього, прокуратурою до Господарського суду Полтавської області підготовлено позовні заяви про стягнення недоплаченої суми орендної плати за користування земельними ділянками лісогосподарського призначення.

Раніше Depo.Полтава повідомляло, що 14 квітня, напередодні свята Великодня, полтавці прибрали дендропарк.

Повний причіп пластикових пляшок, одноразового посуду, газетних обривків та обгорток від цукерок добровольці, представники протестантських церков міста зібрали та вивезли із парку. З граблями та мішками вичищали пам'ятку садово-паркового мистецтва близько сотні людей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme