МВФ оновив прогноз економічного зростання у світі

Міжнародний валютний фонд підвищив попередній прогноз зростання світової економіки на 2017 рік до 3,5%, а в 2018 році – до 3,6%

Про це заявив у вівторок під час презентації огляду "Перспективи світової економіки" економічний радник МВФ Моріс Обстфелд, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Ми прогнозуємо, що зростання світової економіки відбуватиметься сталими темпами, до 3,5% в 2017 році – порівняно з 3,1% минулого року. І в 2018 році ми очікуємо показник 3,6%", - зазначив представник МВФ.

За його словами, ці показники засновуються на позитивному імпульсі в глобальній економіці, який досі триває.

Очікувані поліпшення показників зростання у 2017-2018 роках мають широку базу, хоча зростання залишається досить низьким в багатьох країнах з розвиненою економікою, і експортери біржових товарів продовжують зазнавати труднощів, йдеться в презентованому огляді Фонду.

Відзначаючи зростання протягом ближчого часу, МВФ водночас має занижені очікування на довгострокову перспективу, особливо в країнах з розвиненою економікою. У цьому зв'язку вказуються загрози для світового зростання, особливо в країнах з розвинутою економікою.

"Одна з серйозних загроз полягає в зміні курсу на протекціонізм, який міг би привести до торговельної війни", - йдеться в доповіді.

Крім того, зазначається ще кілька факторів ризику, у тому числі, уповільнення темпів відновлення після світової фінансової кризи, порушення в роботі ринків праці, політична підтримка "гри з нульовою сумою" в економічній політиці держав. Усе це здатне "підірвати міжнародні торговельні відносини і в цілому багатостороннє співробітництво", вважають у Фонді.

Нагадаємо, що для України МВФ спрогнозував зростання ВВП на рівні 2% при інфляції 10% на кінець 2017 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme