Луценко пропонує змінити усіх керівників лісових господарств України

Генеральний прокурор України обурений ситуацією з незаконною вирубкою лісу, яка склалася в країні

Луценко пропонує змінити усіх керівників…

Як передає Depo.Одеса, про це голова Генеральної прокуратури України Юрій Луценко повідомив сьогодні під час представлення нового прокурора Чернівецької області.

Коментуючи ситуацію з незаконною вирубкою та вивезенням буковинського лісу, Луценко обурився тим, що після виявлення фактів незаконного вирубування, посадові особи, які за це відповідають, і далі займають свої посади.

"Минулого року значно пожвавилося протистояння із незаконною вирубкою лісу. Щоправда, це було зроблено руками Департаменту з питань економіки ГПУ. 20 тисяч кубів лісу було відпущено по сфальшованих документах. Близько 1,5 тисячі кубів – накладено арешт. Справа рухається повільно, але підозри досі немає. Мене це не влаштовує. Два провадження і в обласній прокуратурі стосовно лісу поки не принесли підозри. Це неприпустимо. Мене цікавлять не стільки обсяги лісу, які зменшилися завдяки накладеному законодавцями мораторію, а посадові особи, які тим не менше незмінні. Як людина – не як Генеральний прокурор - я б пішов на те, щоб змінити усіх керівників усіх лісових господарств по Україні, бо без цього повірити у зміну політики неможливо", - зауважив Луценко.

Крім того, генпрокурор наголосив на тому, що і обласні прокурори, підопічні яких не будуть боротися з незаконною вирубкою українського лісу, можуть добровільно писати заяви про своє звільнення.

"Проте це вирішує не Генеральний прокурор, тому саме за прокурорами – законна оцінка діяльності лісників. Я звертаюся до місцевих прокурорів: якщо на вашій території не вами будуть виявлені підпільні лісопилки і браконьєрські вирубки, то заява на стіл відразу. Інакше це не зупинити. Контрабанда і ліс – табу для спокійного споглядання", - зауважив Луценко.

Нагадаємо, 15 лютого Луценко розкритикував екс-головного прокурора Буковини за спотворення "інституту угод" у справах щодо знищення лісу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme