Луценко представив в Чернівцях нового прокурора Буковини

Новим прокурором Чернівецької області став Олег Соболь

Луценко представив в Чернівцях нового пр…

Як передає Depo.Одеса, про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.

Окреслюючи основні завдання перед новим очільником обласної прокуратури, Генпрокурор наголосив на основних проблемах.

"Чернівецька область має отримати прокурора, який буде протидіяти монополізації корупції, яка відверто, нахабно сформована у двох найкрупніших злочинних угрупуваннях області", - зазначив Луценко.

Генпрокурор наголосив на тому, що на Буковині існує один з найвищих рівнів контрабанди та корупції.

"Корупція і контрабанда існує по всіх прикордонних областях. Але такої нахабної монополізованої діяльності двох угрупувань у своїх розмовах, котрі ми фіксуємо законним шляхом, хизуються соєю недоторканністю, немає ні в Одеській, ні Харківській, ні в іншій прикордонній області. І далі я терпіти це не збираюсь. Мені очевидно, що контрабанда - явище більш економічне, ніж кримінальне. Проте далі робити вигляд, що в Києві не бачать політичне "дахування" і відвертість монополізованої фактично бандитської системи, я не здатен.
Думаю, що це робота спільна. Це робота для ДФС, для СБУ, для Нацполіції і, безумовно, це робота для прокуратури", - заявив генеральний прокурор України.

Також Луценко повідомив про те, що держава готова протистояти угрупуванням, які займаються протиправною діяльністю на Буковині.

"Угрупування "слонів", "кушнірів" та дрібніші угрупування мають зрозуміти – часи безкарності пройшли, або роззброєння, або протистояння з цілою вагою держави. Як людина достатньо миролюбива, пропонував би зазначеним особам перейти до більш легального бізнесу, бо інакше їм протистоятиме вся вага правоохоронної системи України. Всі, хто в обласній прокуратурі з цим не згодні або якось пов'язані, також прошу добровільно відійти, аби не сталося те, що сталося в Рівненській області", - зазначив Луценко.

Нагадаємо, 17 лютого 2017 року Миколу Якимчука призначено першим проректором Національної академії прокуратури України, звільнивши його в порядку переведення з посади прокурора Чернівецької області.

Тимчасове виконання обов'язків прокурора Чернівецької області було покладено на першого заступника прокурора Чернівецької області Ігоря Мустецу.

А сьогодні стало відомо, що Луценко їде до Чернівців, щоб представити нового прокурора.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme