Луценко: Органи прокурорського самоврядування з'являться за місяць

Органи прокурорського самоврядування в Україні будуть сформовані протягом місяця, відповідно до чинного закондавства про прокуратуру

Про це Луценко заявив, коментуючи набуття чинності з 15 квітня закону "Про прокуратуру", повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Зараз починається радикальна реформа в системі управління органів прокуратури в державі. Раніше генеральний прокурор мав повноваження особисто, самостійно призначати на посади і знімати кого-небудь. Тепер все змінюється, згідно з чинним законодавством, з 15 квітня, я втратив диктаторські повноваження по призначенню", - сказав Ю.Луценко на прес-конференції в Рівному у вівторок, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, протягом місяця будуть сформовані органи прокурорського самоврядування.

Крім того, генпрокурор повідомив, що відповідно до закону відбудуться збори співробітників прокуратур усіх рівнів та центрального апарату, які виберуть делегатів для участі у Всеукраїнській конференції прокурорів, під час якої будуть обрані члени до Ради прокурорів України та кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів. Саме ці органи, підкреслив Луценко, формуватимуть кадрову політику - від заступників генпрокурора до прокурорів району.

Нагадаємо, вступаючи на посаду генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що 2017 рік буде роком кар'єрного росту нових облич

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme