Кримський "суд" допитує екс-голову Рескомінформу у "справі Чийгоза"

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму у кримінальній справі щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза допитує екс-главу Республіканського комітету АР Крим з інформації Шевкета Меметова

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

Пыд час засідання він заявив, що учасники обох мітингів 26 лютого 2014 року почали збиратися ще до 9:00 ранку. При цьому, за його словами, приблизно до 11:00 обидві сторони були налаштовані мирно, деякі спілкувалися між собою, ситуація змінилася в бік агресії після організованого прибуття великої групи проросійських учасників.

Меметов стверджує, що згодом бачив понад 10 автобусів з Севастополя і Бахчисарая, на яких після мітингуорганізовано поїхали проросійськи налаштовані особи. Крім того, Меметов зауважив бездіяльність співробітників міліції, які не вживали жодних дій, щоб запобігти сутичкам.

Нагадаємо, що "Верховний суд Криму" продовжив арешт Ахтему Чийгозу на три місяці, до 8 липня.

Його затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого" після того, як суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, й окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова й Мустафи Дегерменджі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme