Комуніст-колаборант в "ДНР" досі отримує пенсію депутата Верховної Ради

Один з організаторів "русской вєсни" на Донеччині, екс-нардеп від КПУ Анатолій Хмельовий досі отримує пенсію як колишній депутат Верховної Ради 

Комуніст-колаборант в "ДНР" досі отримує…

Про це пише газета "Московський комсомолець", предає Depo.Донбас.

Нещодавно Хмельовий організував в Макіївці чергову зустріч так званого "Слов'янського братства" - бойовиків, які воювали проти України у 2014 році у Слов'янську.

"Хмельового в корпусі славянців поважають. Анатолій Петрович має велику пенсію як колишній депутат української Верховної Ради. Так він її, буває, всю нужденним роздасть, самому їсти нічого. Він тут однозначно єдина людина, якій довіряють всі "- йдеться в статті.

Хмельовий в 2014 році був депутатом міської ради і першим секретарем Слов'янського міськкому компартії України. Зараз він другий секретар напівзабороненої комуністичної партії "ДНР". Партія начебто зареєстрована в 2014-му, але до виборів допущена була.

Живе Хмельовий у гуртожитку цирку.

Досі зберіглося його інтерв'ю, де він розповідає про те, як у Слов'янську він брав участь в проросійських акціях проти України, а потім допомагав диверсанту Ігорю Гіркіну (Стрєлкову).

"Для мене ці події почалися 22 лютого 2014 року, коли ми організували мітинг дружби з Російською Федерацією. Провели його на привокзальній площі. Ми передали одним з поїздів звернення президенту Російської Федерації. З 1 березня почалася акція "Русская вєсна". До нас прийшли хлопці з ініціативою організувати ці заходи. За підсумками чергового мітингу, який відбувся 5 березня, на мене написали донос в СБУ. Але мене особливо не гнобили, тому що співробітники місцевих силових структур в цілому не підтримували події на "майдані", - сказав Хмельовий.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme