Чому Насіров і дзюдо - це дно з перспективою

Призначення Романа Насірова - людини під слідством - головою Федерації дзюдо України справа не зовсім буденна навіть для нашої країни

Чому Насіров і дзюдо - це дно з перспект…

Спорт в Україні - це рідкісне, убоге дно. Проте, на фоні убогості, тупості і безперспективності його в цілому випадок з Насіровим таки виглядає ще більшою дикістю, ніж зазвичай.

На звітно-виборчій конференції ФДУ 22 з 23 делегатів підтримали кандидатуру відстороненого глави Державної фіскальної служби на посаду президента. Змінив Насіров на цій посаді людину Ріната Ахметова - Нуруліслама Аркаллаєва.

Ось повідомлення на сайті ФДУ - почитайте коментарі людей. Якщо знайдете без матюків - це буде дуже дивно.

Якщо забули, то нагадаю трошки передісторії. Справа Романа Насірова, якого ловило НАБУ, а він лягав до Феофанії, у нього типу був інфаркт - стала гучною в березні. Згодом його судили, він сидів у СІЗО, звідки вийшов під заставу у 100 млн гривень, 16-го березня, які внесла його дружина. А все тому, що НАБУ підозрює Насірова у нанесенні державі 2 млрд грн збитків: він нібито приймав рішення, які допомагали Онищенку втілити в життя корупційні схеми. 3-го березня Насірова відсторонили від посади голови ДФС.

Після того, як Насірова випустили під заставу, він має носити електронний браслет. Також він заявляв, що він здав усі документи, які дають право їхати за кордон. А тепер вдумайтеся - президент Федерації дзюдо України, який під слідством, носить електронний браслет і не може поїхати у справах за кордон.

Зрозуміло, що Федерація - це громадська організація. І обрати вони можуть кого захочуть, тим більше, що Насіров підозрюваний, а не засуджений. Втім, варто сказати, що делегати вбили і без того сумнівний імідж дзюдо в Україні. Вид спорту ще з буремних 90-х асоціюється з криміналом. І нікуде це не подінеться.

Але випадок Насіров і дзюдо значно ширший. Він продемонстрував вкотре ситуацію в українському спорті як такому. Згадайте покійного Віктора Януковича, який в Байкалі потонув. Він був президентом Федерації автоспорту. Бо дуже любив машини. Але ж він не сам себе призначив і не за гарні очі його обрали - бо був сином президента і мав владу. Згадайте Нестора Шуфрича - президента Федерації стрільби з лука... Взагалі спортивні Федерації в Україні використовуються сумнівними людьми, які мають зв'язки із владою та криміналом, для власних інтересів. От і Насірова так само обрали президентом Федерації дзюдо. Ніби все демократично, втім дуже сумнівно.

Сама система українського спорту дуже прогнила. Випадок Насірова показує вкотре, що сумнівні особистості можуть використовувати Федерації для розпилу грошей, які виділяє профільне Міністерство молоді та спорту України. Де Насіров, а де дзюдо. Який у нього інтерес в цьому виді спорту? Що він у ньому розуміє? Ця картина і цей випадок мають відкрити нарешті очі на те, що профільні Федерації - звичайні паразити, які смокчуть бюджетні кошти без особливих успіхів у спорті (згадайте резюльтати наших дзюдоїстів у Ріо). І, можливо, потрібно нарешті щось із цим робити, як і із самим Міністерством спорту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme