Австрійський бункер Больцано на Тернопільщині вже відновили

Відновлювальні роботи стартували торік

Австрійський бункер Больцано на Тернопіл…

На Тернопільщині відновили бункер бригади Больцано, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ТОДА.

В часи Першої світової війни в селі Бурканів збудували бункер для перебування бригади Больцано австро-угорської армії. В минулому році розпочали роботи з його відновлення. Під час ремонту провели масштабні земляні роботи, по-новому склали опорну стіну бункера з дерева (обшивка траншеї), сходи, при цьому вдалося зберегти попередні розміри та план споруди. Також впорядковали прилеглу територію.

Бункер - історична оборонна споруда, тому під час реконструкції в основному застосовувалась ручна праця, лише в окремих випадках залучалась техніка.

Як повідомили в обладміністрації, на цьому об'єкті планується створити форт-музей українських січових стрільців. У ньому у відкритому доступі можна буде ознайомитися з історією січових стрільців. Зокрема на повноколірних банерах та інших інформаційних матеріалах будуть описані бої січових стрільців. Буде і показник, розташований на початку села. Також фортифікаційна споруда в Бурканові у майбутньому має стати базовим табором для військово-патріотичного вишколу молоді.

Нагадаємо, група ентузіастів з Тернополя на чолі з істориком та краєзнавцем Сергієм Ткачовим намагалася відновити австрійський бункер часів Першої світової війни поблизу села Бурканів Теребовлянського району і створити на цьому місці музей Першої світової війни та легіону Українських січових стрільців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Тернопіль

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme