UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Український Червоний Хрест святкує 99-й день народження

За роки існування Товариство Червоного Хреста України стало найбільшою гуманітарною організацією в нашій країні

Про це повідомляє Depo.Київ.

Зокрема, у 1918 роців Києві 18 квітня відбувся І З'їзд Товариства Червоного Хреста України. Саме ця дата є початком роботи Українського Червоного Хреста як самостійного національного товариства.

У 1930-ті роки Червоний Хрест України мав в своїй власності 119 медичних, 206 профілактичних та дитячих закладів, четверту частину всіх протитуберкульозних диспансерів, 36 оздоровчих установ, 800 лазень, 300 фельдшерсько-акушерських пунктів, 400 аптек і магазинів санітарії та гігієни.

Під час Другої Світової війни на фронті перебувало понад 100 тис. представників Червоного Хреста України: медичні сестри, санінструктори та сандружинниці.

А от подолати наслідки Чорнобильської катастрофи допомагало 10 тис. активістів з Червоного Хреста.

З 2013 року Товариство працює в особливому режимі. Створено загони швидкого реагування для надання допомоги постраждалим під час громадського неспокою, особливо в Києві, Харкові, Донецьку, Луганську, Дніпропетровську, Херсоні, Одесі, Миколаєві, Вінниці і Вінницькій області. Товариство зосереджує роботу на наданні допомоги постраждалим і переміщеним особам із зони збройного конфлікту та Криму, а також продовжує допомагати вразливим категоріям населення.

Нагадаємо, нещодавно Червоний Хрест відвідав заручників в ОРДЛО.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme