В ОБСЄ заявили, що турецький референдум не відповідав стандартам

Багато запитань викликало використання непроштампованих бюлетенів

В ОБСЄ заявили, що турецький референдум…

Міжнародні спостерігачі, які працювали на референдумі щодо розширення президентських повноважень у Туреччині, заявили, що використовувані процедури не відповідають міжнародним стандартам, повідомляє Depo.ua з посиланням на Assosiated press.

Тана де Зулета з ОБСЄ заявила в понеділок, що рішення турецької виборчої комісії дозволити як дійсні бюлетені такі, які не мають офіційних марок, не дає гарантій від шахрайства.

Група моніторингу описала низку порушень на референдумі, включаючи спотворену передвиборчу кампанію на користь голосування "за", залякування кампанії, яка виступає проти розширення президентських повноважень.

Тана Де Зулета з ОБСЄ заявила, що процедури "не дотягували до повного дотримання стандартів", про які заявляла Туреччина.

Нагадаємо, що голова виборчої комісії Туреччини заявив, що результати референдуму, який розширює повноваження Реджепа Таїпа Ердогана, є дійсними. Як повідомляє урядове агентство "Анадолу", явка на конституційному референдумі 16 квітня в Туреччині склала 85,46%.

Результат референдуму громадяни Туреччини як вітали, так і протестували проти нього.

Республіканська народна партія вимагає перерахунку і заявила, що буде оскаржувати результати 37% бюлетенів.

Гювен повідомив, що непроштамповані бюлетені були підготовлені виборчою комісією і були визнані дійсними.

Після референдуму Ердоган заявив, що в уряді країни почнуть розглядати питання про необхідність введення смертної кари. Такий крок означав би згортання переговорів про членство Туреччини в Євросоюзі, які країна проводить від початку 2000-х років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme