В Бельгії хочуть позбавити місцевих турок підданства

Депутат парламенту Бельгії після "султанського" референдуму в Туреччині заявив, що треба позбавляти бельгійського підданства турок, які мають два громадянства – бельгійське і турецьке

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РИА "Новости".

Депутат Палати представників, нижньої палати федерального парламенту Бельгії, Хендрік Богарт в зв'язку з підсумками конституційного референдуму в Туреччині запропонував позбавляти бельгійського підданства турків, які мають громадянство обох країн.

"Більше половини турок проголосували за авторитарну систему (влади). Тепер треба покласти край подвійного громадянства. Вибирайте!", - написав Богарт в Twitter.

За даними радіостанції Premiere, президентську форму правління в Туреччині підтримали 77,1% представників турецької діаспори в Бельгії, про що свідчать результати підрахунку голосів 44,5 тисячі учасників референдуму. Таким чином, турки в Бельгії продемонстрували найвищий серед країн-членів Євросоюзу рівень підтримки Ердогана.

Нагадаємо, що вчора Вища виборча рада Туреччини оголосила остаточні результати конституційного референдуму, за якими країна стає президнтською республікою.

В Стамбулі тисячі людей вийшли на вулиці протестувати проти перетворення країни на диктатуру Ердогана.

А в Німеччині вже заявили, що на майбутньому членстві Туреччині в ЄС можна ставити хрест.

Між тим, Ердоган вже зібрався відновити в Туреччині смертну кару.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme