UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна вдарила новими антидемпінговими митами по Росії

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення щодо проведення проміжного перегляду антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну нітрату амонію з Росії

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

В міністерстві заявили, що нинішні антидемпінгові заходи були введені у травні 2008 року, а у липні 2014 року були продовжені на 5 років. Попри це, 30 березня заходи вирішили переглянути через зупинку виробництва та відвантаження азотних добрив вітчизняними підприємствами. Понад те, за словами вітчизняних виробників, ці санкції недостатньо запобігають шкоді, яку здійснює демпінговий імпорт з Росії до України.

"Взявши до уваги обидві позиції, члени МКМТ погодились, що існує необхідність для дослідження ситуації на ринку мінеральних добрив в рамках проміжного перегляду. Також МКМТ ухвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну кругів шліфувальних на керамічній зв'язці походженням з Росії", - заявили у МЕРТ.

Отже, до російських експортерів застосовується антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі:

- для експортера-виробника відкритого акціонерного товариства "Волзький абразивний завод" (ВАТ "ВАЗ"), що розташований у місті Волзький Волооградської області – 6,54%;

- для інших експортерів та загалом для Росії – 33,83%.

Крім того, комісія також проведе антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну деякої карбамідо-формальдегідної продукції походженням з Росії. Зокрема, під час цього мають намір дослідити докази наявності демпінгу, шкоди та причинно-наслідкового зв'язку між ними.

Нагадаємо, що антидемпінгові мита щодо російських компаній вводять і Сполучені Штати.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme