Росіяни розчарувалися у Трампі і в США в цілому, - соцопитування

Зберігають позитивне ставлення до Трампа лише 13% опитаних

За останній місяць ставлення росіян до американського президента Дональду Трампа і США помітно погіршилося. Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), повідомляє Depo.ua.

За даними соціологів, частка респондентів, які заявили про негативне ставлення до американського президента, збільшилася з 7 до 39%. Зберігають позитивне ставлення до Трампа 13% опитаних, проти 38% місяць тому. Серед емоцій, які викликає лідер США у росіян, – недовіра (31%), розчарування (19%), а також байдужість (29%). Він також став рідше викликати в людях надію (11%), повага (6%) і симпатію (5%).

"Ракетний удар США по Сирії став "холодним душем" для значної частини росіян, які ще недавно розраховували на поліпшення російсько-американських відносин завдяки зміні президента у Вашингтоні. Агресивна поведінка Дональда Трампа воскресило недовіру і недоброзичливість по відношенню до Америки, характерне для російського суспільства в останні два десятиліття", – прокоментував опитування генеральний директор ВЦВГД Валерій Федоров.

Відзначається, що дане опитування було проведено 11 – 12 квітня цього року. У ньому взяли участь громадяни Росії старше 18 років. Метод опитування – телефонне інтерв'ю з стратифікованої випадкової вибірки стаціонарних і мобільних номерів об'ємом 1200 респондентів. Рівень допустимої похибки – 3,5%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme