UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Після референдуму Ердоган отримав четверту владу, - болгарський дипломат

Колишній посол Болгарії в Туреччині Петр Воденськи вважає, що в результаті референдуму, що відбувся минулої неділі, президент Реджеп Тайіп Ердоган отрима усе, в тому числі четверту владу

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Турецький президент ще до референдуму володів величезними повноваженнями, а після перемоги на референдумі його повноваження будуть закріплені конституційно. Ердоган отримав уже все. У тому числі четверту владу", – зазначив дипломат. Е

Екс-посол нагадав при цьому, що після невдалої спроби державного перевороту були закриті сотні ЗМІ, а кількасот журналістів були затримані та засуджені.

Нагадаємо, вчора у Туреччині пройшов референдум, з приводу розширення повноважень Реджепа Таїпа Ердогана. Як повідомляє урядове агентство "Анадолу", явка на конституційному референдумі 16 квітня в Туреччині склала 85,46%.

Результат референдуму громадяни Туреччини як вітали, так і протестували проти нього.

Республіканська народна партія вимагає перерахунку і заявила, що буде оскаржувати результати 37% бюлетенів.

Після референдуму Ердоган заявив, що в уряді країни почнуть розглядати питання про необхідність введення смертної кари. Такий крок означав би згортання переговорів про членство Туреччини в Євросоюзі, які країна проводить від початку 2000-х років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme