UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Ніби не в Крим, а в Північну Корею": Як конспірувалися, передаючи Благодатний вогонь в Сімферополь

Благодатний вогонь з Херсонщини в окупований Крим передавали вчора, 16 квітня, в умовах конспірації, аби тих, хто за ним приїхав, не переслідували спецслужби Росії

"Ніби не в Крим, а в Північну Корею": Як…

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів журналіст із Генічеська Генадій Осмак, передає портал Depo.Запоріжжя.

Аби представника Кафедрального Собору Сімферополя, що прибув на Чонгар за Благодатним вогнем, не переслідували спецслужби РФ, журналістів попросили не знімати його обличчя. До передачі його посадили в автобус прикордонників із затемненими вікнами. Везти до Сімферополя вогонь збиралися змінюючи автомобілі.

"Сьогодні в Чонгарі виникло відчуття, що Благодатний вогонь передавали не в Крим, а в Північну Корею… Боже, у що перетворили людей в Криму. Для нас це дико", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, кримчанам у неділю, 16 квітня, передали Благодатний вогонь з Херсонщини. Священники через репресії не змогли приїхати не передачу вогню. На прохання духовенства Благодатний вогонь прийняв один з парафіян.

Також нагадаємо, у Велику суботу Благодатний вогонь зійшов в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Чудо сходження відбувається в Кувуклії - мармуровій каплиці над печерою, де, за переказами, був похований Ісус Христос. Того ж вечора Благодатний вогонь доставила в Україну делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм і в Україну.

Фото: Новий візит.

Всі новини Херсону читайте на Depo.Херсон

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme