Меркель передала досьє на Путіна британцям, - ЗМІ

Канцлер ФРН Ангела Меркель передала британським спецслужбам досьє на президента Росії Володимира Путіна, зібране німецькою розвідкою

Меркель передала досьє на Путіна британц…

Стаття на цю тему була надрукована в журналі Focus, передає Depo.ua із посиланням на Lenta.ru.

Журнал, посилаючись на свої джерела в німецьких спецслужбах, стверджує, що в жовтні 2015 року Меркель відвідала офіційну заміську резиденцію британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона - маєток Чекерс. Там канцлер зустрілася з керівниками британських розвідки і контррозвідки, MI6 і MI5 - Алексом Янгером і Ендрю Паркером. Під час бесіди вони попередили Меркель про можливі теракти в Німеччині. Та в свою чергу передала їм досьє на російського президента Володимира Путіна і аналітичні матеріали про ситуацію в Криму.

Як зазначає видання, Меркель офіційно не повідомила про поїздку керівників німецьких спецслужб, що викликало обурення серед співробітників Федеральної розвідувальної служби і Федеральної служби захисту Конституції ФРН. Крім того, за даними Focus, про передачу інформації британцям Меркель німецьким розвідникам і контррозвідників також не повідомляла.

Нагадаємо, що президенти Росії і Франції Володимир Путін і Франсуа Олланд, а також канцлер ФРН Ангела Меркель домовилися продовжувати контакти в "нормандському форматі".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme