Китай виступив проти розміщення протиракетного комплексу США в Південній Кореї

Пекін стверджує, що потужний радар системи є загрозою безпеки країни

Спікер міністерства закордонних справ Китаю Лу Канг на черговому брифінгу в Пекіні заявив, що його країна проти розміщення пересувних пускових установок США THAAD у Південній Кореї, а також закликав всі сторони працювати разом, щоб підтримувати мир і стабільність у регіоні, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Пекін стверджує, що потужний радар системи є загрозою безпеки країни, однак Вашингтон і Сеул підкреслюють, що в їх плани входить тільки захист від північнокорейських ракет.

Нагадаємо, раніше NBC News з посиланням на джерела повідомив, що США готові завдати превентивного удару по КНДР, якщо буде помічена підготовка до ядерних випробувань, з боку Північної Кореї.

Також повідомлялося, що віце-маршал Корейської народної армії, член Національної ради оборони Чхве Рен Хе заявив, що КНДР відповість ядерним ударом на ядерну війну, спровоковану США.

У підсумку, за даними агентства, в адміністрації Трампа зупинилися на лінії, яка передбачає "максимальний тиск і залученість" США в процес вирішення проблеми КНДР.

Пізніше радник з національної безпеки США Герберт Раймонд МакМастер заявив, що в даний час вже існує міжнародний консенсус, у тому числі і з Китаєм, про те, що подальші ракетні випробування Північної Кореї не можна терпіти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme