Гуманітарна ситуація на окупованих територія погіршиться через 2-3 місяці, - міністр

Вадим Черниш прогнозує за кілька місяців погіршення гуманітарної ситуації в окремих районах Донбасу через захоплення бойовиками українських підприємств

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш прогнозує за кілька місяців погіршення гуманітарної ситуації в окремих районах Донбасу через захоплення бойовиками українських підприємств, які до цього працювали на непідконтрольній території і давали роботу тисячам жителям "Л-ДНР", повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"Багатьох працівників відправили за власний рахунок, але насправді без утримання. Багато з них просто отримали трудові книжки, багатьом обіцяють: посидіть трохи вдома... Йдеться про десятки тисяч працівників. Саме це призведе до погіршення гуманітарної ситуації через 2-3 місяці", – сказав Вадим Черниш в ефірі Радіо Свобода.

При цьому міністр спростовував твердження, що великі підприємства на непідконтрольній території платили гроші угрупованням "ДНР" і "ЛНР".

За його словами, до блокади підприємства працювали і сплачували податки до українського бюджету завдяки домовленостям у Мінську.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme