ФСБ заявляє, що прикрила великий канал постачання зброї з України і ЄС

ФСБ Росії спільно з МВС Росії припинено протиправну діяльність міжрегіональної групи, причетної до організації каналу постачання засобів ураження з країн Євросоюзу і України до Росії

Відзначається, що в 24 суб'єктах Російської Федерації щодо 54 раніше виявлених і задокументованих членів зазначеної групи здійснено необхідні слідчі дії, повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт ФСБ.

В результаті проведених заходів з незаконного обігу вилучено бойову і модернізовану, а також підготовлену до відновлення бойових характеристик зброю: 18 кулеметів ("Максим", "РПД", "МГ-43", "РГГК"), 43 автомати ("АКСУ", "АКМ", "АК-74", "АК-47", "МП-43"), 29 пістолетів-кулеметів ("ППШ", "МП-40", "ППД", "МП-5", "Кедр", "Витязь", "Томпсона"), 45 карабінів, гвинтівок і рушниць, 97 пістолетів та револьверів ("Наган", "ТТ", "ПМ", "П-38", "Беретта", "Маузер", "Коровіна", "Вальтер", "Люгер", "Марголіна"), авіаційна гармата часів ВВВ, більше 180 основних частин до вогнепальної зброї, понад 16 тисяч боєприпасів різного калібру, 15 ручних осколкових гранат, понад 21 кілограми вибухових речовин, наркотичні речовини рослинного походження, а також підроблені бланки дозволів на придбання вогнепальної зброї, боєприпасів.

Також повідомляється, що припинено діяльність 3 майстерень з виготовлення боєприпасів і модернізації вогнепальної зброї.

"Проводяться додаткові оперативно-розшукові заходи та слідчі дії щодо процесуального закріплення протиправної діяльності членів злочинної групи. Заходи з перекриття каналів поставки з-за кордону засобів ураження тривають", – відзначили в ФСБ.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme