Двоє людей загинуло в Індії на забаві з приборкування биків

Щонайменше двоє людей загинули і десятки постраждали в ході традиційних ігор з приборкання биків Джаллікатту в індійському штаті Тамілнад

Про це повідомляє видання Hindustan Times з посиланням на поліцію, передає Depo.ua.

Ігри проходили напередодні в населеному пункті Пудур в окрузі Шіваганга. Обидва загиблих були глядачами: один помер від травм, завданих розлюченим биком, другий - від серцевого нападу, коли, стоячи за загородженням, побачив бика, що біжить на нього.

Ще 80 осіб, в основному учасники змагань, постраждали. Медичну допомогу більшості з них надали в спеціально організованому на місці медпункті, деяким потрібна була госпіталізація. Крім того, п'ять людей постраждали в результаті сутички між двома командами після того, як журі невірно оголосили переможця. В ході заворушень були також пошкоджені призові мотоцикли.

Довідка: Приборкання биків Джаллікатта - традиційна розвага в штаті Тамілнад. Змагання проводять, як правило, в рамках чотириденного фестивалю врожаю тай-понгал в середині січня. Бика випускають із загороди прямо в натовп, учасники, в основному молоді люди, повинні змусити його зупинитися, наприклад, осідлавши. Для більшої видовищності бикам защіплюють хвости, кидають перець в очі, що робить їх більш агресивними. У поточному році терміни проведення ігор змістили через заборону, накладену Верховним судом, який, втім, місцева влада успішно обійшла, внісши законодавчі поправки на тлі масових протестів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme