Заповідні землі "Тарутинського степу" продовжують нещадно розорювати

Екологи виїхали на перевірку, і виявили три працюючі трактора

Заповідні землі "Тарутинського степу" пр…

Як передає Depo.Одеса, директор НПП "Тузловські лимани" Іван Русєв на своїй сторінці в Facebook повідомив про те, що землі Тарутинського степу продовжують розорювати трактори, незважаючи на те, що справою про незаконне розорювання заповідного степу в Тарутинському районі Одеської області перейнялися всі правоохоронні і високопоставлені чиновники регіону та профільних міністерств.

Маючи в наявності кадастрову земельну карту і відповідні картографічні матеріали по даній місцевості, екологи виїхали на перевірку, і виявили три працюючі трактора.

Ділянка, яку розорюють, не входить в межі заказника, але входить Ізумрудну степ згідно з Бернською конвенцією.

Русев зазначає, що екологи вже особливо не покладаються ні на правоохоронців, ні на чиновників, які більш ніж переконливо довели свою неспроможність.

Проїхавши далі, екологи виявили, що території, які входять в межі заказника "Тарутинський степ", вже засіяні соняшником і озимою пшеницею.

Пізніше, після Пасхи Русев обіцяє повідомити про ті території, які незаконно розорали і засіяли з подачі військових.

Кілька днів тому губернатор Одещини запевнив, що "Тарутинський степ" ніхто орати не буде.

Нагадаємо, що на Одещині поліція взялася перевіряти розорювання земель заповідного "Тарутинського степу".

Раніше повідомлялося, що "залізні монстри" на Одещині продовжують орати заповідний степ.

Нагадаємо, ще 4 листопада 2016 року стало відомо, що на Одещині розорали останню ділянку заповідного степу, а вже 18 березня 2017 року на Одещині представники Міноборони потайки розорали 1600 га заповідного Тарутинського степу.

Крім того, що ще у квітні 2016 року до націоналного парку "Тузловські лимани" навідувалися представники міністерства оборони, повідомивши, що на Одещині на кордоні з заповідніком може з'явитися військовий полігон. А вже 8 березня 2017 року підтвердилася інформація про створення полігону для військової техніки та озброєння у цій місцевості. Голова Одеської ОДА Максим Степанов запевняє, що полігон не завадить функціонуванню заповідника національного значення "Тузловські лимани".

Крім того, працівникам НПП "Тузловськи лимани" регулярно доводиться боротися не тільки з браконьєрами та громадянами, які самовільно захоплюють заповідні землі, а і з місцевими "князьками"-депутатами та чиновниками.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme