На Росії можуть дати "беркутівцям"- втікачам громадянство

Екс-беркутівці з України, які за попередніми даними втекли до Росії, зможуть там отримати російське громадянство, якщо самі захочуть пройти відповідні процедури

Про це сказав перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін в ефірі радіостанції "Говорить Москва", передає Depo.ua.

"У цій ситуації можна було б вдатися або до програми добровільного переселення співвітчизників до Росії, або до положення про тимчасовий притулок, яке саме з подіями на Україні було у нас введено в дію. Все це передбачає певні процедури, але якщо самі громадяни України готові на них піти, то в цьому випадку вони можуть бути застосовані. Щоправда, це означає водночас вихід з громадянства України у відповідності з нашими нинішніми законами. Тому все залежить не тільки від нас, але і від них", - сказав Затулін.

За його словами, колишні "беркутівці" не можуть бути визнані в Росії політичними емігрантами.

"Вони в чистому вигляді є політичними емігрантами, але у нас політичний притулок не може бути надано громадянам країн, з якими у росії безвізовий порядок перетину кордону. А з Україною досі у нас саме такий порядок", - зазначив представник Держдуми.

Крім того, він сказав, що вніс на розгляд парламенту законопроект про скасування безвізового режиму з Україною.

Нагадаємо, 14 квітня з'явилась інформація про те, що четверо екс-беркутівців, які розстрілювали активістів під час Революції Гідності, втекли на Росію.

Сьогодні у Генпрокуратурі Україні заявили, що не мають підтвердженням інформації про втечу до Росії чотирьох екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут", які підозрювалися у вбивствах активістів Революції гідності.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme