Кандидатів у президенти Франції попередили про замахи на них

Генеральна дирекція внутрішньої безпеки Франції попередила головних кандидатів президентських виборів про терористичну загрозу їх особистої безпеки

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Journal du dimanche.

"Терористичний ризик максимальний, і наші служби мобілізовані", - наводить видання слова міністра внутрішніх справ Матіаса Текля, відмовився від будь-яких додаткових коментарів.

Генеральна дирекція внутрішньої безпеки заявила про конкретну терористичну загрозу для особистої безпеки головних кандидатів президентських виборів і безпеки їх виборчих штабів.

Як пише видання, існує "істотна і безпосередня" загроза, до якої паризька прокуратура ставиться дуже серйозно. Вона приступила до попереднього розслідування. Поліцейська служба, що займається охороною кандидатів, одержала у зв'язку з загрозою докладні інструкції.

В оточенні кандидатів Франсуа Фійона і Емманюеля Макрона підтвердили отримання відповідної інформації від правоохоронців, зазначає газета.

Нагадаємо, Фаворитами першого туру президентських виборів будуть лідер "Національного фронту" Марін Ле Пен і позапартійний кандидат Емманюель Макрон. Про це свідчать результати опублікованого, 11 квітня, опитування громадської думки, проведеного службою Elabe.

Нагадаємо, що перший тур президентських виборів відбудеться 23 квітня, другий – 7 травня, перемогу соціологи віддають саме Макрону, навіть в першому турі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme