Діти з Донбасу прибули на Великодні свята на Тернопільщину

Із традиціями святкування Великодня на Тернопільщині знайомляться 150 дітей

Діти з Донбасу прибули на Великодні свят…

150 дітей із Донеччини прибули на Великдень на Тернопільщину, повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "День".

Півтори сотні дітей, які прибули із різних населених пунктів Донецької області гостюватимуть тут три дні. Програма перебування насичена екскурсіями, майстер-класами із виготовлення писанок та святкуванням Пасхи в сім'ях.

Усі діти проживатимуть у сім'ях різних районів Тернопільської області.

"До нас прибуло 162 особи (150 – це діти і 12 супроводжуючих) передусім із Мангушського району Донецької області. Їх приймає Тернопіль та шість районів – Кременецький, Шумський, Зборівський, Збаразький, Бережанський, Тернопільський. Для дітей передбачена певна програма, за якою вони ознайомляться із традиціями краю, зокрема зі святкуванням великодніх свят. Діти також матимуть екскурсійні програми районами. Вони відвідають Почаївську лавру та Марійський духовний центр. Передбачена екскурсія до Збаразького замку, дітей навчатимуть малювати писанки. У неділю вони святкуватимуть Великдень у сім'ях. У понеділок матимуть екскурсію у Тернополі, розважальну програму (каток, боулінг) у торговому центрі і також зустрічатимуться з головою облдержадміністрації", – розповідає начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської облдержадміністрації Ігор Чорний.

Учитель Комишуватської школи Алла Нижник супроводжує групу із 17 дітей. Каже, що із задоволенням возить дітей на Західну Україну. Торік влітку були у Славську Львівської області.

"Перш за все очікуємо знайомства із традиціями святкування Великодня на Тернопільщині. У нас теж освячують паски, але це для нас нова традиція, тому хочеться, щоб діти побачили як тут відзначають це велике свято. Хочеться дітям показати те, що люди в це дійсно вірять, і це не просто данина моді", - наголошує Алла Нижник.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme