Бундесвер щодня атакують 4500 хакерів

Бундесвер щодня стикається з тисячами хакерських атак, багато з яких здійснюються через мережу заражених комп'ютерних пристроїв

Про це сказала міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн в інтерв'ю газеті Welt am Sonnatag, повідомляє Depo.ua.

При цьому, німецькі військові мають право тільки відбивати ці напади.

"Бундесверу доводиться щодня відбивати 4,5 тисячі кібератак", - зазначила міністр оборони ФРН.

За її словами, значна частка цих спроб зламати IT-системи Бундесверу здійснюються автоматизовано через мережу заражених пристроїв. Більш небезпечними є APT-атаки (так звані цільові атаки).

За словами фон дер Ляєн, в таких випадках військові IT-фахівці мають право тільки протистояти нападам хакерів, але не здійснювати атаки у відповідь. Крім того, вона підкреслила, що найчастіше вкрай складно встановити, хто стоїть за спробою злому. Проведення власних кібератак Бундесвер відпрацьовує поки в "лабораторних умовах".

Очільниця оборонного відомства ФРН звернула також увагу на інший бік кібербезпеки. Вона зазначила, що Бундесверу потрібна модернізація технічного обладнання.

"Наведу приклад: ми працюємо з радіостанціями 80-х років, які терміново потрібно замінювати, в тому числі, щоб захистити їх від хакерів", - пояснила фон дер Ляєн, зазначивши, що на заміну всіх радіопередавальних пристроїв в армії доведеться витратити щонайменше п'ять мільярдів євро.

Нагадаємо, колишній віце-президент США Дік Чейні звинуватив Росію у втручанні в президентські вибори в Сполучених Штатах і назвав це "актом війни".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme