UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Автобус "Боруссії" в Дортмунді, можливо, було підірвано вибухівкою з арсеналу армії, - ЗМІ

Вибухівка, використана для нападу на автобус футбольного клубу "Боруссія" у Дортмунді (Німеччина), може походити з арсеналів Бундесверу

Про це в суботу, 15 квітня, повідомляє видання Die Welt, посилаючись на джерела серед слідчих, передає Depo.ua з посиланням на DW.

"Вибухова речовина в бомбах, які були використані для нападу на автобус футбольного клубу "Боруссія" (Дортмунд), може мати стосунок до німецької армії - Бундесверу", - повідомляє видання із посиланням на дані розслідування.

Військові детонатори, використані для скоєння нападу, вказують на професійну підготовку організаторів. Напад на автобус футбольної команди розслідує спецпідрозділ Федерального управління з кримінальних справ, до якого входить понад сотня співробітників.

Водночас у Федеральному управлінні з кримінальних справ відмовилися підтверджувати чи спростовувати інформацію ЗМІ щодо можливого походження вибухівки, передає інформагенція AFP з посиланням на речницю відомства. За її словами, для таких тверджень "ще надто рано". Слідчі розглядають багато версій того, хто міг організувати теракт.

Поліція не виключає подальших нападів, також пише Die Welt із посиланням на джерела в поліції. За цими даними, під загрозою перебувають передусім відвідувачі футбольних матчів, рок-концертів та інших масових заходів.

"Слідчі сумніваються, що до нападу причетні ісламістські терористичні організації. Після вибухів знайшли та отримали кілька записок та листів із зізнаннями. Три записки ідентичного змісту, знайдені поблизу місць вибуху, нібито написали ісламісти. Згодом в інтернеті з'явилося зізнання щодо теракту, яке нібито походить від лівих екстремістів. Окрім того, в суботу стало відомо, що берлінська газета "Der Tagesspiegel" отримала електронного листа з зізнанням, який начебто вказує на правих екстремістів, передає AFP. У федеральній прокуратурі перевіряють автентичність цього мейлу", - зазначає також DW.

Нагадаємо, що 11 квітня перед чвертьфінальним матчем Ліги чемпіонів між "Боруссією" і "Монако", який повинен був пройти в Дортмунді, стався вибух біля автобуса "джмелів". Внаслідок цього зустріч була перенесена на середу.

Через вибух постраждав захисник "Боруссії" Марк Бартра. Футболіст отримав перелом променевої кістки, також в його руці виявилося чужорідне тіло.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme