UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Японія евакуює 57 тисяч своїх громадян у разі загострення ситуації з КНДР

У Раді національної безпеки Японії розповіли про плани евакуювати 57 тис. своїх громадян з Південної Кореї у разі загострення ситуації з КНДР

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Telegraph.

Переговори пройшли на тлі продовження зростання напруженості в регіоні через ядерні випробування в Північній Кореї. Токіо має намір домагатися схвалення Сеула для відправки військових літаків і військових кораблів разом із громадянським транспортом для евакуації.

Японські чиновники також висловили занепокоєння можливістю проникнення північнокорейських шпигунів в країну.

"На даний час ми знаходимося в тісному контакті зі Сполученими Штатами і Південною Кореєю, а в доповненні переконуємо (Північ) утримуватися від провокаційних дій і виконувати відповідні резолюції Ради Безпеки ООН, і ми будемо приймати всі необхідні заходи для захисту життя наших людей і активів", - сказав японський генеральний секретар кабінету міністрів Йошихайд Шуга.

Згідно з прогнозами аналітиків, криза на Корейському півострові може спровокувати появу великої кількості біженців.

Раніше повідомлялося, що США визначилися зі своєю стратегією щодо КНДР. Адміністрація Дональда Трампа прийняла рішення проводити відносно КНДР політику максимального тиску.

Також повідомлялося про підготовку північнокорейською владою підземного ядерного вибуху. Випробування, імовірно, відбудуться 15 квітня на полігоні Пунгери біля гори Мантапсан.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme