Власників львівського виномаркету оштрафували за пісню "Scorpions"

ТзОВ "ТС Плюс" подало апеляцію на рішення Господарського суду Львівщини

Власників львівського магазину Winetime на проспекті Чорновола оштрафували за незаконне використання пісень німецького рок-гурту Scorpions та шведського поп-співака Danny. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Захід.нет.

Господарський суд Львівської області 27 березня задовольнив позов Організації колективного управління авторськими та суміжними правами і зобов'язав ТзОВ "ТС Плюс" (якій належить мережа виномаркетів Winetime) сплатити 32 тис. грн за незаконне використання двох пісень. У рішенні суду вказано, що у грудні 2015 року представник позивача почув у львівському магазині Wine Time пісню Scorpions "You & I" та пісню Danny "If only you". Цей момент зняли на відео і подали позов про порушення авторських прав.

Юристи магазину під час судового засідання намагалися довести, що цей відеозапис не може бути доказом порушення авторських прав, оскільки він не якісний.

"Долучений позивачем відеозапис не якісний, підтверджує виключно той факт, що представник Організації колективного управління авторськими та суміжними правами відвідав магазин відповідача та скуштував там коньяк та каву", – заявили юристи ТзОВ "ТС Плюс".

Однак оскільки компанія не мала прав на використання цих пісень, суд вирішив задовольнити позов і зобов'язав власників мережі Winetime сплатити 32 тис. грн компенсації.

Водночас ТзОВ "ТС Плюс" подало апеляцію на рішення Господарського суду Львівщини. Через це рішення поки не набуло законної сили.

Зазначимо, що Організація колективного управління авторськими та суміжними правами сама не володіє правами на пісні Scorpions та Danny. Цей позов поданий в інтересах ТзОВ "УМИГ Мьюзік", яка володіє правами на використання цих пісень і мала б отримати 32 тис. грн штрафу.

Раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі оштрафували радіостанцію за порушення мовних квот.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme